Sweden Connectivity logoSweden Connectivity text logo

Reliable solutions for connectivity products
 
 
Thesis work - Examensarbete 2016
 
English
   

EXAMENS ARBETE 30 POÄNG, PERIODEN ~Q4 2016-Q3 2017

Utveckla mjukvara för trådlös informationslösning för vården med produktspecifika krav på att digitalisera, konfigurera och rapportera.

Sweden Connectivity AB i Kista (ingenjörer från tidigare Ericsson- och Siemens Mikroelektronik). Vi gör mjuk- och radio design samt levererar mjukvara för chip-set för trådlös kommunikation för tex 3/4G, Bluetooth/BLE, AGPS, WiFi, NFC till bl.a mobila system. Genom korthållsradio länkar kommunicerar dagens mobiltelefoner, paddor, laptop, medicinsk- och industriell utrustning etc ad hoc på ett interaktivt sätt – vi förverkligar ”Internet of Things” (IoT).

Fler och fler applikationer använder trådlös teknologi - det är trenden av idag. Sweden Connectivity AB och flera andra företag fokuserar på trådlös kommunikation/applikationer samt IT säkerhet som en av de viktigaste områdena för att utveckla och uppgradera vård/hem/hotell samt industri med nya säkra användarvänliga datahanteringssystem.

Examensarbetet bygger på företagsspecifik mjukvara samt verktyg för olika system och att vidareutveckla applikationskod för IoT system. Till största delen är det att utveckla och analysera server/DB samt web applikation på nätverkssidan under Linux. Vi värderar kunskaper inom Backend (Java EE), Frontend (JSP, JSF, CSS, HTML, C, http/https, Databaser (MySQL), Container (Tomcat, Glassfish), Jenkins, SVN, gcc, Eclipse. Attityd och noggrannhet slår dock det mesta.

Målet med examensarbetet är att;

  • Utveckla specifikation och mjukvara för ny digitaliserad funktionalitet som beslutas i början av projektet
  • Använda och vidareutveckla server/DB samt web applikation samt mjukvara för infocom systemlösning
  • Testa, använda och föreslå vidare prestanda/funktionella förbättringar

Du/ni ska vara M.Sc. (t.ex Teknisk fysik. Systemteknik...) student eller motsvarande, med ett starkt intresse för programmering, server/DB, smarta mobiler och system ingenjörsuppgifter.

Ansökningar, CV, kursbetyg och referenser till:

Henrik Arfwedson

eller
Markus Burvall

Procedur: CV:s och kursbetyg tillgängligt i oktober 2016 med uttagning till "face to face" möte i oktober och slutligt beslut i november/december 2016.

Previous thesis work:

  • Bluetooth High speed system development and evaluation
   
Bookmark and Share
Uppdaterad: 2017-05-10