Sweden Connectivity logoSweden Connectivity text logo

Reliable solutions for connectivity products
 
 
Thesis work
 
Swedish
   

Examensarbete 1 (30 poäng), Q3 2010-Q4 2010

Utveckla och portera mobiltelefon applikationer för olika mobiltelefon plattformar och vidare även evaluering av det kompletta systemets funktioner med game och web server funktionalitet.

Sweden Connectivity AB i Kista (ingenjörer från tidigare Ericsson- och Siemens Microelektronik). Vi gör RF, mjuk- och hårdvaru design-in samt levererar mjukvara för chip-set för trådlös kommunikation såsom Bluetooth, AGPS, WiFi för bla mobiltelefoner. Genom korthållsradio länkar kommuniserar dagens mobiltelefoner, PC, LapTop, PDA, printrar etc på ad hoc nätverk på ett interaktivt sätt och data kan även överföras vidare via 2/3/4G nätverken för att göra funktionalitet och data tillgänglig över internet.

Fler och fler applikationer använder trådlös teknologi; det är trenden av idag. Sweden Connectivity AB och många andra företag fokuserar på trådlös kommunikation/applikationer som en av de viktigaste områdena för mobiltelefon och datacom industrin.

Examens arbetet siktar på att utveckla och/eller förbättra specifik mjukvara för mobila applikationer och system noders kommunikation med game/web server och databas. Detta system ska vidare evalueras och verifieras vad gäller prestanda. Vi värdera speciellt kunskaper i Eclipse, Android, J2ME och iPhone SDK.

Målet med examens arbetet är att:

  • Utveckla och portera mjukvara för mobila applikationer.
  • Evaluering och verifieringen av systemets funktionalitet.

Du ska vara M.Sc. (troligen Data, System) student eller motsvarande, med ett starkt intresse för spel, mobila applikationer, internet och system ingenjörsuppgifter.

Ansökningar, CV, kursbetyg och referenser till:
Henrik Arfwedson
eller
Markus Burvall

Procedur: CV:s och kursbetyg tillgängligt i april 2010 med uttagning till "face to face" möte i maj och slutligt beslut i början av juni.

 

   
Bookmark and Share
Updated: 2012-07-13