Sweden Connectivity logoSweden Connectivity text logo

Reliable solutions for connectivity products
 
 
Examnesarbete 2009
 
English
   

Examensarbete 20 poäng (M.Sc.), Q3-Q4 2009.

Utveckla databashantering för mobila applikationer med tillhörande gränssnitt till web- och logserverfunktionalitet, samt evaluering av det kompletta systemets funktioner.

Sweden Connectivity är beläget i Kista och utgörs av ingenjörer från tidigare Ericsson- och Siemens Microelektronikföretag. Vi gör design-in och levererar mjukvara lämpad för chip-set avsedda för trådlös kommunikation, såsom Bluetooth, AGPS, WiFi och 2/3/4G mobiltelefoner. Genom en korthållsradiolänk kommunicerar mobiltelefoner, PC:s, PDA, printrar, etc på ad hoc nätverket. Detta, som sker interaktivt, kan även överföras via 2/3/4G-nätverken för att tillgängliggöra funktionalitet och data via internet.

Fler och fler applikationer använder idag trådlös teknologi - så ser trenden ut. Sweden Connectivity och många andra företag fokuserar på trådlös kommunikation och applikationer som ett av de viktigaste områdena inom mobiltelefon- och datacomindustrin.

Examensarbetet siktar på att utveckla och/eller förbättra databas- och web-/logserver-specifik mjukvara för mobila applikationer och system med noder. Systemets prestanda ska vidare utvärderas/verifieras, samt anpassas till kundens krav. Vi värdesätter särskilt kunskaper i PHP, MySQL, HTML, CSS, Java/Javascript och C/C++.

Målet med examensarbetet är att:

  • Utveckla mjukvara för databasimplementering för web-/logservers som håller ihop insamlande av data, samt presenterar detta i mobila applikationer.
  • Marknads- och systemkrav ska förfinas och styra utvecklingen och verifieringen av systemet.

Du ska vara M.Sc. (Data, System) student eller motsvarande, med ett starkt intresse för internet, databashantering och systemingenjörsuppgifter.

   
Uppdaterad: 2018-10-10
     
Vi använder kakor, våra egna och tredje parts för att samla in besöksstatistik.
För att acceptera kakor och dölja denna text på alla sidor på den här domänen, klicka på knappen nedan.