Sweden Connectivity logoSweden Connectivity text logo

Reliable solutions for connectivity products
 
 
Thesis work - Examensarbete 2015
 
English
   

EXAMENS ARBETE 30 POÄNG, PERIODEN ~Q3 2015 - Q2 2016

Utveckla och testa trådlösa kommunikationslösningar för produktspecifika implementationer - med multifunktion och low power krav.

Sweden Connectivity AB i Kista (ingenjörer från tidigare Ericsson- och Siemens Mikroelektronik). Vi gör mjuk- och radio design samt levererar mjukvara för chip-set för trådlös kommunikation för tex 3/4G, Bluetooth/BLE, AGPS, WiFi, NFC till bl.a mobiltelefoner. Genom korthållsradio länkar kommunicerar dagens mobiltelefoner, paddor, laptop, medicinsk- och industriell utrustning etc ad hoc på ett interaktivt sätt - vi förverkligar "Internet of Things" (IoT).

Fler och fler applikationer använder trådlös teknologi; det är trenden av idag. Sweden Connectivity AB och många andra företag fokuserar på trådlös kommunikation/applikationer samt IT säkerhet som en av de viktigaste områdena för mobiltelefon och inom data-com industrin. Företaget deltar också bl.a i EU projektet www.musesproject.eu.

Examensarbetet siktar på att använda företagsspecifik mjukvara och tools för olika miljöer och att utveckla applikationskod för Bluetooth Low Energy chip/moduler. Vi värderar kunskaper inom Java, C, C++, SVN, GCC, Eclipse och trådlöskommunikation. Attityd och noggrannhet slår dock det mesta.

Målet med examensarbetet är att;

  • Använda och programmera multikommunikationsmoduler HW/FW för infocom systemlösning
  • Utveckla specifikation och mjukvara för en specifik produktimplementation – kanske till din motorcykel!?
  • Testa, använda och föreslå vidare förbättringar av funktion och prestanda

Du/ni ska vara M.Sc. (t.ex Teknisk fysik. Systemteknik...) student eller motsvarande, med ett starkt intresse för programmering, trådlös-kommunikation, smarta mobiler och system ingenjörsuppgifter.

Ansökningar, CV, kursbetyg och referenser till:

Henrik Arfwedson

eller
Markus Burvall

Procedure: CV:s och kursbetyg tillgängligt i september 2015 med uttagning till "face to face" möte i oktober och slutligt beslut i början av november 2015.

   
Uppdaterad: 2018-10-10
     
Vi använder kakor, våra egna och tredje parts för att samla in besöksstatistik.
För att acceptera kakor och dölja denna text på alla sidor på den här domänen, klicka på knappen nedan.